GGZ vervoer

GGZ Vervoer

Professionele zorg? Die begint al op de weg. GGZ Vervoer Nederland zet zich in voor kwalitatief hoogstaand vervoer van verwarde mensen en psychiatrisch patiënten. Ons team van ervaren hulpverleners staan dag en nacht klaar om de allerbeste zorg te leveren voor, tijdens en na vervoer.

Kennismaken met onze Vervoersdienst? Bel of mail ons. Wij zijn 24/7 bereikbaar.


Neem contact op

GGZ Vervoer

Verwarde mensen, cliënten of psychiatrisch patiënten: ook deze mensen moeten vervoerd worden. Veel ggz-instellingen worstelen met het vinden van passend GGZ-vervoer, en vooral ook: met de kwaliteit van dat vervoer.

Want hoe onbelangrijk ggz-vervoer ook mag lijken in het grote geheel: het vervoer kan bepalend zijn voor het gevoel waarmee een cliënt op zijn volgende bestemming komt. Het kan het verschil maken tussen totale ontreddering of een beheersbare situatie, tussen chaotische schema's of een efficiënte planning.

GGZ Vervoer Nederland zet zich in voor een zo menswaardig mogelijke, normale en adequate manier van cliëntvervoer. Het GGZ-vervoer draagt bij aan de totale kwaliteit van zorg. Zoekt u die verbeterslag? Laat ons dan helpen.


GGZ vervoer van hoge kwaliteit

GGZ vervoer Nederland heeft zich gespecialiseerd in dat ene moment tussen A en B. Die reis, die korte adempauze tussen twee bestemmingen; van afdeling naar ziekenhuis, van politiecel naar instelling. Daar bestaat veel vraag naar want er zijn weinig aanbieders voor gespecialiseerd GGZ vervoer.

24 uur per dag, 7 dagen per week, zorgt GGZ Vervoer Nederland voor professionele begeleiding en vervoer door heel Nederland en ver daar buiten. Voor, tijdens en na de rit, in crisissituaties of gewoon op afspraak. Hoge kwaliteit van zorg staat daarbij bovenaan onze lijst. Bovendien maken we de volgende beloftes:


Normaal en zonder stigma

Bij GGZ Vervoer Nederland begrijpen we de stigma's die psychiatrische problematiek met zich meebrengt. Ook wij hebben de verantwoordelijkheid om te werken aan een wereld waarin niemand wordt geïsoleerd, beoordeeld of afgerekend op zijn kwetsbaarheid. 

Als GGZ vervoersdienst zien we die taak duidelijk voor ons. Die taak is: cliënten benaderen vanuit de overtuiging dat elk mens gelijkwaardig is. Gelijk in al zijn diversiteit, en ongeacht zijn of haar problematiek.

Dat betekent dat iedereen die plaatsneemt op de achterbank van onze bus mag rekenen op onze integriteit. Op een eerlijke, menselijke en begripvolle behandeling.


Een gewone neutrale personenbus

Samen sterk zonder stigma betekent ook dat we moeten zorgen dat niemand de kans krijgt om te stigmatiseren of zich gestigmatiseerd te voelen. 

Optimale privacy dus, tegen minimale herkenbaarheid. We maken daarom gebruik van normale, comfortabele personenbussen met getint glas waar aan de buitenkant, op enkele logo's na, nauwelijks iets aan te zien is. 

Ook voor de cliënt is een neutrale, maar tegelijkertijd goed beschermde omgeving belangrijk. Die moet kunnen rekenen op een gevoel van autonomie, veiligheid en geborgenheid. Dat gaat niet alleen over de auto; professionele begeleiding is daarbij cruciaal.

Evenzo belangrijk voor een gevoel van veiligheid is de mogelijkheid om bekenden mee te laten rijden. Wij hebben genoeg plaats om extra passagiers mee te nemen. Familie of vrienden, buren, verpleegkundige of andere persoonlijke betrokkenen kunnen altijd rekenen op een zitplaats. 


Begeleiding door ggz professionals

We willen dat onze cliënten zich gesteund en beschermd voelen onder onze vleugels. Ons GGZ vervoer vindt daarom altijd plaats onder begeleiding van ervaren deskundige mensen uit de psychiatrie en de ggz.

Die begeleiding is van groot belang. Want hier kunnen we het verschil maken tussen paniek en vertrouwen, tussen wanhoop en motivatie. Onze psychiatrisch hulpverleners hebben kennis van de verschilllende ziektebeelden en zijn ervaren in de-escalerend werken. Mocht de spanning oplopen dan zijn onze hulpverleners in staat om door het inzetten van de-escalerende interventie methodieken de rust weer terug te brengen bij de cliënt.

Onze rit begint en eindigt dan ook nooit bij de autodeur. Als de situatie erom vraagt gaan we mee naar binnen en bieden ondersteuning tot het niet meer nodig is. Pas als de overdracht volledig voelt, zit ons werk erop.


Meer begeleiding nodig?

Het is mogelijk om ons in te zetten voor begeleiding die verder gaat dan alleen het vervoer tussen instellingen en andere locaties. GGZ Vervoer Nederland biedt namelijk ook deskundige begeleiding van cliënten ter plaatse. Dat kan zijn: bij verlof, bezoek aan de rechtbank, afspraken bij een specialist of ziekenhuisbezoek. 

Ook hier geldt dat instellingen kunnen rekenen op begeleiding door betrokken, deskundige en stevige professionals.


Dag en nacht

Psychische problematiek doet niet aan kantoortijden, en evenmin doet GGZ Vervoer Nederland. Acute zorgvragen en crisisdiensten verlangen van ons dat wij 24 uur per dag, zeven dagen per week, beschikbaar zijn. 

Ook psychiatrische instellingen moeten vaak buiten kantoortijden om navigeren. Voor ons maakt dat niets uit; onze vervoersdienst is dag en nacht beschikbaar, waar dan ook in Nederland.

Zoekt u GGZ vervoer buiten de regio? Wij bieden 24/7 vervoer van en naar locaties binnen heel Nederland en ver daar buiten.


Snel ter plaatse

Met spoed GGZ Vervoer nodig? Vanuit onze centrale positie in Noord-Holland kunnen wij in een vrij groot gebied snel ter plaatse zijn. We geven altijd een indicatie van onze aanrijtijd, zodat alle betrokkenen weten waar ze aan toe zijn.

Het beste GGZ Vervoer

Door inzet van ervaren psychiatrisch hulpverleners.

24/7

Wij zijn 24/7 beschikbaar!

Wij hebben ruime ervaring in de Geestelijke Gezondheid Zorg.

Binnen 60 minuten

Wij zijn binnen 60 minuten ter plaatse.

Geschikt voertuig

Neutrale, comfortabele personenbus met getint glas voor optimale privacy.

Landelijk dekkend netwerk

Beschikbaar in heel Nederland en ver daarbuiten!

Mijn doel is om samen met gemeenten, politie, Rav's en zorginstellingen te werken aan de best mogelijke opvang, vervoer en begeleiding van mensen met verward gedrag of een psychiatrische achtergrond.

François, Directeur GGZ Vervoer Nederland

GGZ Vervoer nodig?

Opzoek naar een hoogwaardige manier van GGZ vervoer? Laat ons helpen. Wij werken hard aan een betere wereld waarin iedereen de zorg krijgt die hij/zij verdient. Bel ons vandaag nog voor de mogelijkheden of maak een afspraak.