GGZ Tarieven

Wist u dat GGZ vervoer in veel gevallen goedkoper is dan regulier ambulancevervoer?
Bel of mail ons voor een indicatie van de kosten voor GGZ vervoer.

Neem contact op


GGZ vervoer - de kosten

Het feit dat ggz vervoer nog niet gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering maakt het kostenplaatje in eerste instantie onaantrekkelijk. 

Toch blijkt GGZ vervoer in veel gevallen voordeliger dan vervoer per ambulance. Dat heeft een aantal redenen.

Bij geen declaratie is GGZ vervoer goedkoper

Er zijn veel situaties waarin regulier ambulancevervoer niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar van de cliënt:

  • vervoer naar ggz instelling vanuit een andere ggz instelling, tussen ggz-afdelingen of vanaf het politiebureau
  • vervoer van en naar de rechtbank, beoordelingslocaties, intakegesprekken

GGZ Vervoer Nederland hanteert tarieven die een stuk lager liggen dan vervoer per reguliere ambulance. In geval van geen declaratie, bent u dus altijd goedkoper uit met GGZ Vervoer Nederland.

Een bijkomstigheid: GGZ Vervoer is snel ter plaatse. Crisishulpverleners en ambulancepersoneel kunnen de cliënt snel overdragen. Dat betekent een tijd- en kostenbesparing voor betrokken partijen.


GGZ Vervoer tarieven

Het tarief voor vervoer hangt af van de duur, afstand, en aard van de rit. Voor sommige ritten is een extra begeleider gewenst: bijvoorbeeld bij het vervoer van een agressieve client.

De tarieven voor zowel direct vervoer als planbare inzetten kennen een basisaanslag: een vast tarief voor de beschikbaarheid van een eenheid (voertuig met begeleider en/of verpleegkundige). Naast de basisaanslag wordt ook het aantal kilometers die de eenheid rijdt in rekening gebracht en de inzet van de betreffende begeleider en/of verpleegkundige.

Bij structurele inzet van GGZ Vervoer is het afsluiten van een contract met ons het voordeligst.    

GGZ Vervoer Nederland staat 24/7 paraat om uit te rukken als iemand direct vervoerd moet worden in een crisis situatie. Het grootste deel van de kosten van de inzet bestaat dan ook uit ‘beschikbaarheidskosten’: kosten die gemaakt worden om ervoor te zorgen dat een volledig uitgeruste eenheid paraat staat om ten alle tijden uit te kunnen rukken. Daarnaast zijn overige kosten zoals opleiding, onderhoud, brandstof, ICT, gebouw, staf en ondersteuning opgenomen in de ritprijs.

De factuur voor GGZ Vervoer gaat naar de aanvragende partij.


Gemeente, politie, of ggz-instelling?

Bent u als medewerker van gemeente, politie, Rav, of ggz-instelling betrokken bij de ontwikkeling en/of realisatie van een lokale en/of regionale sluitende aanpak voor mensen met verward gedrag en wilt u eens praten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op


GGZ Vervoer nodig?

Opzoek naar een hoogwaardige manier van GGZ vervoer? Laat ons helpen. Wij werken hard aan een betere wereld waarin iedereen de zorg krijgt die hij/zij verdient. Bel ons vandaag nog voor de mogelijkheden of maak een afspraak.