Repatriëring

Snel en betrouwbaar vervoer nodig?

Het repatriëringsteam van GGZ Vervoer Nederland heeft ruime ervaring met repatriëringen wereldwijd. Wij verzorgen repatriëringen van verwarde, zieke en gewonde personen van en naar het buitenland.

Bel of mail ons, wij zijn 24/7 bereikbaar.

Neem contact opPsychotisch in het buitenland

Uw dierbare is in het buitenland en heeft psychiatrische hulp nodig. Psychische decompensatie in het buitenland kan grote problemen geven. De persoon is vaak niet in staat zelfstandig naar Nederland terug te keren. Als een opname in het buitenland onvermijdelijk is, wordt de persooon in kwestie geconfronteerd met taalproblemen en een totaal andere medische hulpverlening dan wij in Nederland gewend zijn. Terugkeer naar Nederland door middel van een repatriëring kan dan noodzakelijk zijn. 

Samen met u stellen we een repatriëring plan op om uw dierbare met de juiste (medische) begeleiding, veilig terug naar Nederland te krijgen.


Repatriëringsteam

GGZ Vervoer Nederland zendt een (medisch) team wat, afhankelijk van uw situatie, kan bestaan uit een verpleegkundige, psychiatrisch hulperlener en/of arts om uw diebrare terug naar hun thuisland te begeleiden. Ons team begeleidt uw dierbare en eventuele meereizende en biedt de nodige (medische) zorg tijdens de reis.

Bij aankomst van ons team wordt uw dierbare ter plaatse bezocht en wordt de repatriëring besproken en verder voorbereid. De (medische) informatie wordt verzameld en uw dierbare zal in samenspraak met de lokale medici door ons (medisch) team nogmaals worden beoordeeld.

Afhankelijk van de situatie, is ambulancevervoer over de weg één van de veiligste, gebruikelijkste en meest comfortabele manieren om uw dierbare te vervoeren. 

Passend vervoerVoor repatriëring over de weg maken wij gebruik van een prikkelarme Mercedes V-klasse met luxe ligstoelen. Deze personenbus is zeer comfortabel, betrouwbaar en afgestemd voor vervoer over lange afstanden met name binnen Europa.Voor medische repatriëring maken wij gebruik van een ambulance met een decubitus/schuim matras op de brancard zodat de reis naar huis zo comfortabel mogelijk kan verlopen. Onze ambulance is uiteraard ingericht volgens de Nederlandse standaarden.Lijnvlucht begeleiding

Wereldwijd zendt GGZ Vervoer Nederland artsen, verpleegkundige en pyschiatrisch hulpverleners uit om uw dierbare terug naar hun thuisland te begeleiden. Ons (medisch) team begeleidt uw dierbare en eventuele meereizende en biedt de nodige (medische) zorg tijdens de reis.

Bij aankomst van ons team wordt uw dierbare ter plaatse bezocht en wordt de repatriëring besproken en verder voorbereid. De (medische) informatie wordt verzameld en uw dierbare zal in samenspraak met de lokale medici nogmaals door onze hulpverleners worden beoordeeld. 

Het vervoer vangt lokaal aan, veelal per ambulance of per taxi. Waarna de begeleiding in het vliegtuig verder gaat mits er ook toestemming (MEDIF) is vanuit de luchtvaartmaatschappij. Voor een goede begeleiding beschikken onze hulpverleners over complete moderne medische uitrusting. 

Uw dierbare kan veelal zittend in de businessclass begeleid worden vervoerd en bij bepaalde indicaties wordt er desgewenst een stretcher ingebouwd in het lijnvliegtuig. Deze wordt vooraf aangevraagd bij de betreffende luchtvaartmaatschappij en neemt vaak wat meer tijd in beslag voordat het transport kan plaatsvinden. 


Uw dierbare zal dan liggend aan boord worden gebracht door onze hulpverleners, waarna de vliegreis kan aanvangen. Een afschermend gordijn scheidt dit deel van de rest van de cabine af, zodat de privésfeer van uw dierbare gewaarborgd blijft. 

Ook familieleden kunnen de vlucht probleemloos begeleiden: ze krijgen een reguliere zitplaats nabij de patiënt.

In geval er zuurstof nodig is aan boord en de luchtvaartmaatschappij deze niet (tijdig) kan aanleveren, zullen onze hulpverleners onze eigen zuurstof concentrator meenemen. Deze is inzetbaar bij nagenoeg alle luchtvaartmaatschappijen en door FAA toegestaan.

De organisatie van een liggend transport in een lijnvliegtuig heeft meestal meerdere dagen voorlooptijd nodig. Daarom is het voor dringende repatriëringen meestal ongeschikt. 


Betrokken professionele zorg en begeleiding

Wij zijn persoonlijk betrokken en zullen u dan ook voortdurend informeren over de stand van zaken. Als de situatie het toelaat en vereist proberen we dezelfde dag nog te vertrekken om uw dierbare op te halen.


Repatriëring zonder zorgen

GGZ Vervoer Nederland heeft een ervaren (medisch) team bestaande uit artsen, verpleegkundige en psychiatrisch hulpverleners die allen ruime ervaring hebben op de SEH, IC, Ambulance en GGZ. 

Stuk voor stuk hebben zij al vele cliënten en patiënten succesvol gerepatrieerd. Ons (medisch) team wordt voortdurend bijgeschoold en beschikken over alle benodigde diploma’s en certificaten.

Door hun jarenlange ervaring met artsen en ziekenhuizen overal ter wereld weet ons repatrieringsteam ook in gecompliceerde situaties de weg te vinden door alle bureaucratische processen. GGZ Vervoer Nederland neemt de totale zorg uit handen door het hele traject van (medische) repatriëring te regelen. 


Vergoeding door zorg of reisverzekering

De coördinatie en organisatie van vervoer vanuit het buitenland is veelal in handen van alarmcentrales. Het is belangrijk dat u contact opneemt met de aan uw reisverzekering verbonden alarmcentrale. Zij kunnen u verder helpen en zaken voor u organiseren, waaronder het eventueel benodigde vervoer. Daarbij kunnen zij aangeven welke kosten onder de dekking van uw (reis)verzekering vallen.

Natuurlijk is het ook mogelijk het vervoer rechtstreeks door GGZ Vervoer Nederland te laten organiseren, bijvoorbeeld omdat u geen reisverzekering heeft. Wij staan graag voor u klaar!

Wanneer u contact met ons opneemt, bespreken we de situatie en geven we advies over het juiste plan van aanpak. Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende manieren van vervoer mogelijk. Van ambulance vervoer over de weg, of (medische) begeleiding op een lijnvlucht, tot een vlucht per air ambulance. 

Wij zullen u altijd zo goed mogelijk adviseren om in samenspraak met de lokale medici uw dierbare uiteindelijk zo veilig mogelijk terug te kunnen brengen. Na ons gesprek sturen wij u zo spoedig mogelijk en geheel vrijblijvend een offerte toe.


Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, aarzel dan niet en bel ons op nummer 085 27 35 707 of vul ons contactformulier in ook al is het alleen maar om uw situatie door te spreken en de mogelijkheden te verkennen. Wij zijn er om u te helpen.

Ambulance

Voor medische repatriëring van zieken en gewonden over de weg.

Mercedes V-klasse met luxe ligstoelen

Voor repatriëring van psychiatrische patienten over de weg.

Ervaren aanbieder

Ons repatriërings team heeft ruime ervaring.

Betrouwbare zorg partner

Wij zijn open, transparant en eerlijk.

24/7

Wij zijn 24/7 beschikbaar!

Bed-tot-bed-service

Het gehele vervoer geregeld en alles wat daarbij komt kijken.